26.10.2020, 07:38

В Україні набуло чинності нове епідемічне зонування: "червоними" стали 40 міст

В Украине вступило в силу новое эпидемическое зонирование

В Україні з 00 години 00 хвилин 26 жовтня почало діяти нове епідемічне зонування. Новий поділ на зони карантину діятиме протягом двох тижнів. "Червона" зона знову збільшилася.

В Україні з 26 жовтня діє новий розподіл на епідемічні зони. Відповідне рішення було прийнято 23 жовтня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), повідомляє Час Пік.

У "червоній" зоні карантину за певних умов дозволили працювати кінотеатрам. Відповідне рішення прийнято Державною комісією з ТЕБ та НС з ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики та представників мереж кінотеатрів.

"Відвідувачі тут можуть відчувати себе безпечно - маски, кондиціювання, розсадка через крісло - 50% залу. Наразі МКІП вивчає та аналізує ситуацію щодо подальшої роботи закладів культури в червоних зонах - в першу чергу театрів та музеїв", - йдеться в повідомленні Мінкульту.

Також "Укрзалізниця" відновлює продаж квитків з багатьох "закритих" станцій. З 00:01 26 жовтня відкрито продаж квитків із залізничних станцій: Івано-Франківськ, Дубно, Здолбунів-Пасажирський, Хмельницький, Тернопіль, Гречани, Славута-1, Волочиськ, Дунаївці, ім. Т. Шевченка, Суми.

"Укрзалізниця позитивно оцінює рішення Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій* з 00:01 26 жовтня відновити рух з більшості закритих станцій. Подорожі у поїздах є більш безпечними для громадян, адже компанія суворо дотримується протиепідемічних заходів", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

У "червону" зону потрапили 40 міст. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов на своїй сторінці в Facebook.

Регіони у "червоній" зоні з 26 жовтня:

- міста Володимир-Волинський та Нововолинськ, Ківерцівський район Волинської області;

- Слов'янський район Донецької області;

- міста Бердичів та Коростень, Бердичівський, Коростенський, Лугинський, Любарський, Черняхівський та Чуднівський райони Житомирської області;

- Перечинський район Закарпатської області;

- місто Івано-Франківськ та Тисменицький район Івано-Франківської області;

- міста Бориспіль, Васильків та Обухів, Бориспільський та Обухівський райони Київської області;

- міста Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк, Біловодський, Білокуракинський, Кремінський, Марківський, Міловський, Новоайдарський, Новопсковський, Попаснянський, Сватівський, Станично-Луганський, Старобільський та Троїцький райони Луганської області;

- Сокальський район Львівської області;

- місто Миколаїв Миколаївської області;

- міста Біляївка, Ізмаїл та Теплодар, Балтський, Березівський, Іванівський, Овідіопольський, Подільський, Савранський та Татарбунарський райони Одеської області;

- місто Полтава Полтавської області;

- міста Рівне, Вараш, Дубно та Острог, Здолбунівський та Костопільський райони Рівненської області;

- міста Суми та Лебедин, Сумський район Сумської області;

- міста Тернопіль, Бережани, Кременець та Чортків, Борщівський, Заліщицький, Козівський, Монастириський, Підволочиський, Підгаєцький та Тернопільський райони Тернопільської області;

- міста Харків та Люботин, Богодухівський, Золочівський, Лозівський та Первомайський райони Харківської області;

- міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Нетішин, Славута та Шепетівка, Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Кам’янець-Подільський, Красилівський, Летичівський, Старосинявський, Теофіпольський та Ярмолинецький райони Хмельницької області;

- міста Золотоноша, Канів та Сміла, Монастирищенський та Смілянський райони Черкаської області;

- міста Чернівці та Новодністровськ, Кельменецький, Кіцманський та Хотинський райони Чернівецької області;

- міста Чернігів та Ніжин Чернігівської області.

Нагадаємо, в одному з українських міст створили генерик японського препарату, який використовують при лікуванні COVID-19.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик