26.10.2020, 08:00

Іспанія посилює карантин: по всій країні вводиться комендантська година

Испания ужесточает карантин

В Іспанії вводиться обов'язкова комендантська година для всієї країни з 11 вечора до 6 ранку. Також по всій Іспанії встановлено обмеження громадських зборів до 6 осіб, які не живуть разом.

Крім того, в регіонах зможуть вживати заходів щодо обмеження на в'їзд та виїзд автономних спільнот цілком або окремих місцевостей, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Уряд Іспанії прийняв рішення оголосити стан тривоги для всієї країни тривалістю 15 днів. Передбачається, що він може бути продовжений на наступні 6 місяців, до 9 травня 2021 р., якщо парламент дасть на це згоду. У парламенті ці терміни обговорять протягом тижня. 

Про введення нових обмежувальних заходів заявив прем'єр-міністр країни Педро Санчес. За його словами, в умови зростання захворюваності "вся Європа вже вживає заходів щодо обмеження мобільності".

"Ми живемо в екстремальній ситуації... це найсерйозніша криза охорони здоров'я за останнє століття",-сказав Санчес на прес-конференції за підсумками засідання Кабінету Міністрів. 

Нові обмежувальні заходи через зростання захворюваності на нову коронавірусну інфекцію COVID-19, які включають у себе нічну комендантську годину та обмеження на збори і зустрічі, вступили в силу з понеділка, 26 жовтня. 

З-під дії нових обмежень виведений лише один регіон - Канарські острови (одне із спільнот з кращими епідеміологічними показниками). Поки Іспанія не закриває кордони.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик