26.10.2020, 08:35

Опитування Зеленського: стали відомі результати екзитполу

Опрос Зеленского: стали известны результаты экзитпола

Переважна більшість українців, які взяли участь у всеукраїнському опитуванні від президента, підтримала чотири з п'яти ініціатив президента. Щодо одного питання думки громадян розділилися практично порівну.

Соціологічна група "Рейтинг" опублікувала попередні результати екзит-полу за опитуванням "5 питань президента", повідомляє Час Пік.

Опитування проводилося біля виборчих дільниць за ініціативою президента України Володимира Зеленського.

Українці підтримали всі ініціативи президента, крім відкриття вільної економічної зони на Донбасі.  На п'ять запитань від президента респонденти дали наступні відповіді:

Ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримали 81% тих, хто брав участь у виборах та в опитуванні, не підтримують - 16%. 

Ідея скорочення кількості народних депутатів отримала підтримку 95% учасників опитування, 4% - не підтримують.

Легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю тяжкохворих підтримують 70% тих, хто брав участь у виборах та в опитуванні, 24% – не підтримують.

Право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, підтримують 78% учасників опитування, 10% - не підтримують, 12% - не змогли відповісти. 

Ідею створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей підтримують 45% тих, хто брав участь у виборах та в опитуванні, не підтримують - 43%, не визначилися - 12%.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Не обійшлося й без інцидентів, зокрема, президента України Володимира Зеленського з дружиною на виборчій дільниці в Києві "атакувала" активістка Femen.

Опрос Зеленского: стали известны результаты экзитпола

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик