27.10.2020, 07:33

Газ у жовтні подорожчав: чи варто очікувати подальшого зростання цін на "блакитне паливо"

"Нафтогаз" поднял цену на газ

НАК "Нафтогаз України" підняв оптову ціну на газ для виробників тепла у жовтні. В компанії повідомили, чи варто з початком опалювального сезону очікувати подальшого подорожчання газу - у листопаді-грудні.

НАК "Нафтогаз України" підняв оптову жовтневу ціну на газ для виробників тепла, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз України".

Рішення в компанії пояснили тим, що котирування на природний газ в Європі виросли в порівнянні з вересневими цінами на 26%.

"За період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли у порівнянні з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту. Проте, завдяки значним запасам у підземних сховищах газу в Україні, ціна газу для виробників тепла у жовтні зросла порівняно з минулим місяцем на 24%", - повідомили в НАК "Нафтогаз України".

Жовтнева ціна газу для виробників тепла, які отримують газ в рамках спецзобов'язань (ПСО) - 5374,1 грн за 1 тис. м3 (без урахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами), що майже на чверть більше в порівнянні з місяцем раніше.

Група "Нафтогаз" прогнозує, що з початком опалювального сезону (у листопаді-грудні) варто очікувати подальшого подорожчання газу. Про це йдеться у повідомленні компанії в Twitter.

"Поступово розпочинається опалювальний сезон, а з ним зростає попит на газ.

У листопаді-грудні варто очікувати подальшого подорожчання газу. Але значні запаси у сховищах України та Європи утримають ціни від стрімкого зростання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що застрахуватися від можливих коливань ціни на газ тепер може кожен бажаючий. Газопостачальні компанії пропонують клієнтам різні тарифи та акції, у т.ч. на опалювальний сезон або цілий рік вперед.

Читайте також: В Україні набуло чинності нове епідемічне зонування: "червоними" стали 40 міст

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик