27.10.2020, 16:29

Вибираємо картини для спальні

Ольга Станішевська | Все новости автора

Наявність картин в спальні — не тільки один з головних аксесуарів інтер'єру, а ще й один з основних факторів для створення гарного настрою на весь день. Адже коли ми заходимо в спальню, наш погляд притягує картина біля ліжка. Коли прокидаємося, наш погляд радують ті картини, які першими потрапляють в поле нашого зору. Тому вибирати картини для своєї спальні потрібно дуже ретельно.

Вибір кольорової гами

Якщо не хочете експериментувати, вибирайте картину в тій же кольоровій гамі, яка переважає в інтер'єрі спальні. Такий засіб дозволить створити єдиний простір і дасть вам заряд бадьорості та енергії на весь день.
М'які й ніжні тони спальні слід доповнити простою картиною, яка буде підтримувати легкий настрій інтер'єру спальні. Сучасні дизайнери часто рекомендують підбирати картини в стилі ретро.
Дуже цікаво і свіжо буду виглядати картини, які не підходять під стиль кімнати. Вони насамперед привертають до себе увагу на тлі спокійного інтер'єру в базових тонах.

  

Як розмістити

Картини можна розмістити у вигляді лінійної композиції, але при цьому слід пам'ятати, що картини між собою повинні бути в одній кольоровій палітрі.
Немає певного правила, де і як розміщувати картини в спальні. Це може бути як над узголів'ям, так і на інших стінках.

Якщо вікна вашої спальні виходять на південну сторону і за вікном мальовничий пейзаж, то він цілком може замінити вам картину. Якщо ж вікна виходять на північ, то добре б наповнити простір красивими картинами з позитивним змістом або абстракціями з яскравими соковитими фарбами. До речі, це можуть бути не тільки мальовничі полотна, а й картини з тканини, а також виконані вашими руками колажі та панно. Адже речі, зроблені своїми руками, віддають ті позитивні емоції, які відчувала людина, створюючи свій шедевр.

 

Помилки при виборі картини 

Але не варто забувати, що надмірне захоплення живописом, може завдати шкоди інтер'єру спальні.

  • Не варто купувати картину, написану в темних і похмурих тонах.
  • Незрозумілий і непоказний сюжет теж не додасть краси й затишку кімнаті.
  • Завжди підбирайте картини під стиль інтер'єру спальні.
  • Якщо оздоблення спальні виглядає елегантно і добре продуманим, то картини також повинні виглядати гідно, не тільки по сюжету і кольором, але і за манерою виконання. І навпаки, якщо спальня має простий і скромний вигляд, то і картини повинні бути під стать — простими й не складними.
  • Також потрібно знати, що класичні картини в сучасному інтер'єрі будуть виглядати недоречними та зайвими, у спальні не буде відчуватися комфорту і затишку.
  • Картини з еротичним сюжетом будуть цілком доречні, але не слід ними зловживати. Однієї або двох не надто дорогих картин на цю тематику буде досить.
теги: