28.10.2020, 14:26

Постачання електроенергії може бути припинено: важлива інформація для споживачів Луганщини

Поставки электроэнергии могут быть прекращены

ТОВ "Енера Схід" попереджає, що якщо споживач не визначився з постачальником до 1 січня 2021 року, то поставки електричної енергії йому будуть здійснюватися постачальником "останньої надії", або взагалі припинені.

Інформація стосується бюджетних організацій та установ, повідомляє Час Пік.

"Товариство з обмеженою відповідальністю "Енера Схід" інформує, що з 1 січня 2021 року право на отримання універсальної послуги залишиться лише у бюджетних установ, які відповідають ознакам малого непобутового споживача (малий непобутовий споживач – споживач, який не є побутовим споживачем і купує електричну енергію для власного споживання, електроустановки якого приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт).

Це пов’язано із закінченням перехідного періоду, що тривав протягом 2019-2020 рр. – у відповідності до Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг №312 від 14.03.2018 року (зі змінами)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що якщо споживач не відповідає ознакам малого непобутового споживача, постачальник універсальних послуг припинить постачати йому електричну енергію на умовах універсальної послуги. А якщо ж споживач не визначився з постачальником до 1 січня 2021 року, то поставки йому електричної енергії будуть здійснюватися постачальником "останньої надії", або взагалі припинені.

" Зметою недопущення переходу бюджетних установ на постачання електричної енергії до постачальника "останньої надії", а разом з тим – і для уникнення понаднормових витрат*, пов’язаних із закупівлею електроенергії за цінами постачальника "останньої надії", Товариство інформує про необхідність проведення відповідних процедур публічних закупівель відповідно до вимог Закону України "Про публічні закупівлі", - йдеться в повідомленні. 

Довідка: наразі ТОВ "Енера Схід" (постачальник універсальної послуги на території Луганської області) постачає електроенергію для Луганської області (2-й клас напруги: більшість споживачів, що отримують електроенергію від постачальника в точці продажу електроенергії зі ступенем напруги нижче 27,5 кВ) за ціною 2 тис. 731, 82 грн за МВт/год (без ПДВ).

В той же час ДПЗД "Укрінтеренерго" (постачальник "останньої надії") в 4-му кварталі 2020 р. пропонує споживачам 2-го класу напруги електроенергію вартістю 3 тис. 641,01 грн за МВт/год (без ПДВ).

Читайте новини регіону:

"Помста старої влади?": У Сєвєродонецьку вночі згоріли два автомобілі

Ціна на газ для населення зросла: скільки платитимуть мешканці Луганщини

"Відключення неодмінно бути!": ЛЕО попередило про знеструмлення водоканалу на Луганщині

На Луганщині середня пенсія цивільного населення становить понад 4 тисячі гривень – ПФУ

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик