29.10.2020, 18:08

В Україні оновили критерії госпіталізації та одужання пацієнтів з COVID-19

критерий

МОЗ України оновило стандарти надання медичної допомоги при COVID-19. Тепер проводити госпіталізацію та визначати одужання будуть за новими критеріями.

Про це повідомив заступник голови МОЗ Віктор Ляшко під час прес-конференції 29 жовтня, передає Час Пік.

За словами Ляшка, зміни до стандартів надання медичної допомоги внесли ще 24 жовтня. Так, була оновлена класифікація захворювання за тяжкістю перебігу: рівень насиченості крові киснем, необхідний для визначення ступеня перебігу хвороби як середньої тяжкості, змінили з 93% до 92%.

Крім того, змінені критерії, виходячи з яких хворий може бути госпіталізований. Зокрема, це стосується частоти дихання (менше 10 або більше 30 в хвилину), насиченості крові киснем (менше 92%) і наявності порушень свідомості. Також пацієнтів госпіталізуватимуть у разі наявності ряду супутніх захворювань.

Зазнали змін і критерії одужання від COVID-19. Пацієнт здоровий, якщо він відповідає одному з параметрів:

  • відсутність клінічних проявів ГРЗ протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження (повторне тестування не потрібне);
  • відсутність клінічних проявів ГРЗ протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати забору матеріалу для ПЛР-тестування в разі, якщо воно підтвердило наявність захворювання;
  • відсутність клінічних проявів, за умови отримання негативного результату тестування за методом ПЛР.

Ляшко зазначив, що дані стандарти особливо важливі для регіонів, де ситуація з COVID-19 напружена.

Читайте також: У МОЗ назвали вартість вітчизняної вакцини від COVID-19

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: