30.10.2020, 15:54

Глава КСУ звинуватив Зеленського в конституційному перевороті

судьи

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький заявив, президент Володимир Зеленський не зустрічався з ним особисто, щоб вислухати пояснення щодо рішення про декларування та антикорупційні повноваження НАЗК.

Про це він повідомив 30 жовтня на брифінгу, передає Час Пік.

Тупицький вважає, що проєкт закону про звільнення суддів КСУ, який Зеленський подав до Верховної Ради, має ознаки конституційного перевороту.

За його словами, глава держави таким чином намагається скинути особисту відповідальність на український парламент.

"З'являється законопроєкт, який за ніч склепали, який має ознаки конституційного перевороту в Україні. Я це відповідально заявляю. Що має відбутися у вівторок - скасувати рішення КСУ. Чому указом президента? Навіщо втягувати в це парламент? Одна людина взяла на себе відповідальність, не треба підв'язувати колективну відповідальність, за якою ніхто відповідати не буде", - сказав глава КСУ на брифінгу.

Тупицький впевнений, що дії Зеленського спрямовані на створення "кнопкового суду". Окремо він підкреслив, що Зеленський навіть не вважав за потрібну особисту зустріч, щоб вислухати пояснення щодо рішення КСУ.

Тим часом, у Києві біля будівлі КСУ проходить масова акція протесту. Протестувальники не згодні з рішенням суду і вимагають в тому числі звільнення суддів.

Читайте також: Український уряд запевнив, що безвізовий режим з ЄС скасований не буде

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: