31.10.2020, 12:04

5 рецептів зігріваючих напоїв для холодної пори

Температура на вулиці падає, як і імунітет. Переохолодження збільшує ризик застуди або грипу. Тому після холодного дня варто забратися під теплу ковдру і зігрітися чашкою шоколаду з перцем чилі або напоєм з куркумою та імбиром.  

Чим зігрітися? Чай з малиною і часточкою лимона – це звичайно базовий набір, але не єдиний.

1. Шоколад та перець чилі

Шоколад з додаванням гострого перцю чилі — відмінний спосіб зігрітися. Це також чудовий десерт.

Спосіб приготування: у каструлю налити 300 мл молока і поставити на слабкий вогонь. Коли воно нагріється, додайте 2 столові ложки цукру і щіпку чилі і кориці. Весь час помішуйте, щоб інгредієнти розчинилися, а молоко не підгоріло. Потім додайте 50 г темного шоколаду, почекайте, поки все закипить.

Читайте також: Сім напоїв, які зігріють холодною зимою

2. Імбир та лимон з додаванням меду

Щоб відчувати себе добре після трудового дня, проведеного на морозі, Приготуйте собі напій з зігрівальний продуктів: імбир, лимон і мед.

Спосіб приготування: очистить імбир і натріть на тертці. Розріжте лимон навпіл, одну частину розріжте, а з іншої видавіть сік. Часточки імбиру і лимона залийте літром окропу. Дайте трохи охолонути та додайте лимонний сік, потім додайте 5 столових ложок меду.

3. Напій з куркумою

Цей напій зігріє і зміцнить імунітет.

Спосіб приготування: необхідно покласти в чашку 1 чайну ложку (5 г) куркуми і тертого імбиру і вичавити сік з половини лимона. Залийте все теплою водою, в кінці додайте чайну ложку меду і ретельно перемішайте.

4. Масала чай — індійський чай з молоком та спеціями

Спробуйте гострий зігрівальний індійський чай.

Інгредієнт:

  • молоко-400 мл
  • чайна заварка-2 ст .л.
  • мелений зелений або чорний кардамон - 1 ст. л.
  • перець чорний мелений-0,5 ч. л.
  • вода – 100 мл
  • цукор-2 ст. л.
  • корінь свіжого імбиру (кубик 3х3 см)

Спосіб приготування: насіння кардамону розмолоти, імбир розім'яти, воду закип'ятити, засипати в неї цукор, чайну заварку, спеції, імбир і кип'ятити кілька секунд, додати молоко. Довести молоко з чаєм до кипіння. Якщо потрібно зробити чай міцнішим, можна прокип'ятити воду з заваркою довше, можна також, остудивши одного разу закипілий чай, довести його до кип'ятіння ще раз. Процідити чай.

Читайте також: Спеції: незвичайне застосування

5. Глінтвейн з додаванням журавлини

Глінтвейн може бути ще смачніше і зігріє вас в холодну пору, якщо додати в нього журавлину.

Спосіб приготування: у велику каструлю налити 400 мл журавлинного соку і додати 100 г цукру, 2 палички кориці і 2 зірочки анісу. Варити 15 хвилин.

Додайте 750 мл сухого червоного вина і 60 г свіжої журавлини. Все підігріти, не доводити до кипіння.