Як у святкові дні не набрати зайвих кілограмів

Ольга Ранська | Все новости автора
девушка весы

Ми всі з нетерпінням чекаємо свят. Любимо вечірки, сімейні посиденьки, виїзди на природу з обов'язковим рясним застіллям. Але значна частина страв, якими нас пригощають, дуже калорійні. Їх поїдання вбиває всі надії на збереження результатів передсвяткових дієт. Але якщо підійти до святкового застілля з розумом, то можна зберегти хорошу форму, не втративши ані відмінного настрою, ані можливості смачно поїсти. Наступні поради допоможуть вам насолоджуватися святами без будь-якого збитку для своєї ваги.

Не сідайте за стіл голодним

За дві години до застілля зробіть перекус з овочів або фруктів, а за 30 хвилин випийте склянку чистої негазованої води, це притупить відчуття голоду й посприяє хорошій роботі кишечника. Під час застілля намагайтеся запивати їжу мінеральною водою або соками, а не газованими напоями. Вони дуже калорійні. Куштуйте будь-які страви, але маленькими порціями. Не захоплюйтеся алкогольними напоями. Вони містять багато калорій та розпалюють «звірячий апетит».

Білок на сніданок

Що б ви не робили, куди б не поспішали, ніколи не пропускайте сніданок. Ви повинні отримати хороший старт для нового дня, і білок є кращим вибором. Високий вміст білка за сніданком дасть вам багато енергії, ви будете довше відчувати ситість, що значно зменшить кількість перекусів.

Святкове меню

Накриваючи на стіл, віддавайте перевагу легким стравам та закускам, прикрасивши їх красиво й оригінально. Постарайтеся відмовитися від жирних майонезів, замініть його оливковою олією, сметаною або несолодким йогуртом з додаванням гірчиці. Не готуйте "про запас", щоб потім кілька днів не доїдати. Це негативно може відбитися і на стані вашого здоров'я, і на фігурі, у вигляді додаткових кілограмів. У святкові дні намагайтеся готувати кожен день свіжі страви, так як в ці дні харчування має бути різноманітним і збалансованим.

Правильний одяг

Контролювати кількість їжі вам допоможе «правильний» одяг. Сукня «по фігурі» не дозволить вам з'їсти зайвого, а ось просторе – розташовує до переїдання. Тому дамам з пишними формами рекомендується «напівприлеглі» силуети.

Більше рухайтесь

Запишіться в спортзал, робіть вранці зарядку, намагайтеся гуляти на свіжому повітрі, грати з дітьми в ігри. Взимку катайтеся на ковзанах і лижах. Відвідуйте розважальні центри. Відвідуйте лазню і сауну. Це заняття доставить вам не тільки масу задоволення, але q допоможе боротися зі «святковими» кілограмами. До всього іншого це відмінний засіб у боротьбі з різними захворюваннями та хворобами.

Дотримуйтесь наших порад і тоді після рясного застілля вам не доведеться вимотувати свій організм різноманітними дієтами.