01.11.2020, 09:24

На Донбасі побудують найбільший наземний вітропарк у Європі

На Донбассе построят крупнейший наземный ветропарк в Европе

На Донбасі побудують найбільший наземний вітропарк у Європі. Китайська компанія POWERCHINA та українська компанія WindFarm підписали контракт на спільну реалізацію будівництва вітрової електростанції потужністю 800 МВт.

Вітрову електростанцію побудують на території Мангушського та Нікольського районів Донецької області, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу WindFarm.

"Вартість проекту становить що найменше 1 млрд. дол. США, що робить його найбільшим вітроенергетичним проектом в Україні. Реалізація проекту демонструє абсолютно новий і вигідний державі підхід у розвитку вітроенергетичного сектора – продаж виробленої електроенергії на ринку електричної енергії без “зеленого” тарифу...

Проект ВІНД ФАРМ 800 МВт у Донецькій області – найбільший наземний вітропарк у Європі. Масштаб і досвід компаній POWERCHINA і ВІНД ФАРМ дозволить реалізувати цей проект у найкоротші терміни", - повідомили в WindFarm.

Довідка: POWERCHINA – одна з найбільших будівельних компаній Китаю (входить в сотню найбільших компаній країни і в 500 найбільших компаній світу), спеціалізується на проектуванні та будівництві енергетичних і транспортних об’єктів. 

Команда ВІНД ФАРМ найбільш досвідчена в сучасній вітровій енергетиці України. Досвід співробітників перевищує 25 років. 

Нагадаємо, на Донбасі планують запустити тролейбусну лінію, яка з'єднає чотири міста.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик