03.11.2020, 22:55

"Ніхто з них не забутий. Повернемо кожного": Зеленський прокоментував звільнення Марківа

Марина Началова | Все новости автора
маркив

Президент Володимир Зеленський відреагував на виправдальний висновок італійського суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це Зеленський опублікував пост у Фейсбуці, передає Час Пік.

"Віталій Марків вільний! На ці кілька слів більше трьох років чекала Україна. Сьогодні рішенням апеляційного суду міста Мілан Віталія звільнено від усіх звинувачень – і він повертається на Батьківщину", - зазначив президент.

Зеленський подякував всім, хто повернув захисника України додому.

"Хто не просто працював, а реально бився – і за свободу Віталія Марківа, і за перемогу правди та справедливості. Це Міністрество внутрішніх справ, уповноважений з прав людини, наші дипломати, юристи, адвокати, волонтери, журналісти, громадські діячі, наша діаспора в Італії, Європі та світі!" - зазначив він.

За словами Зеленського, звільнення Марківа додає сили і віри в успіх подальшої боротьби за кожного громадянина України, які ще незаконно перебувають в полоні або у в’язниці.

"Ніхто з них не забутий. Повернемо кожного. Тільки так і ніяк інакше. Бо ми – Україна. І своїх не залишаємо", - заявив президент.

Як вже повідомлялося, сьогодні ввечері апеляційний суд у Мілані повністю виправдав Віталія Марківа, який був звинувачений у загибелі італійського кореспондента на Донбасі та засуджений до 24 років в'язниці.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: