04.11.2020, 18:54

Примхи природи: У Чорнобилі тварини дичавіють - з'являються нові гібриди

Марина Началова | Все новости автора
животные чернобыля

Останні століття характеризуються наступом на природу, зменшенням біорізноманіття, заміною природніх видів культурними. Проте є місця, де відбувається протилежний процес - здичавіння.

Про такі випадки розповіли на Фейсбук-сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, передає Час Пік.

Як повідомляється, тепер у дикому середовищі Чернобильської зони тепер живе стадо колись домашніх корів, а також кобила, яка прибилася до табуна коней Пржевальського і вже встигла народити гібридних лошат.

Ворона кобила з білою плямою на лобі, яку прозвали "Циганка Аза", раніше працювала в одному з місцевих лісництв, а кілька років тому втекла до диких коней.

"Минулого року і в цьому році Циганка Аза вже встигла народити двох лошат. На знімку вони темніші, ніж інші коні Пржевальського. Напівкровки? Хто знає, яка ще кров намішана в колишній домашній кобилі. Зрештою, у нас не розплідник чистокровних тварин, а територія, де природа може бути собою", - зазначили в заповіднику.

Щодо стада корів, то, як пояснили в заповіднику, воно здичавіло після смерті господарів-самопоселенців.

"Ці корови зі своїм приплодом живуть власним розміреним життям без будь якої підгодівлі та ветеринарного догляду. Неспішно мандрують стежками Заповідника навколо села Луб’янка. Ходять на водопої. Годують своєю кров’ю хмари комарів і мошкарні. А ще народжують щовесни і щоліта гарних рябеньких теляток", - йдеться у дописі.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: