05.11.2020, 09:55

Підвищується тариф "Укренерго" на передачу електроенергії

Повышается тариф "Укрэнерго" на передачу электроэнергии

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скорегувала тариф на передачу електроенергії у грудні 2020 року. Тариф "Укренерго" підвищиться на 30%.

Таке рішення затверджене на засіданні НКРЕКП 4 листопада, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу "Укренерго".

Тариф НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії з грудня 2020 року складе 312,76 грн/МВт-год. З 1 серпня діяв тариф на передачу у розмірі 240,23 грн/МВт-год.

"Затверджений Регулятором тариф на грудень 2020 року є мінімально можливим, оскільки покриває лише ті витрати, які Компанія вже понесла по факту. Це насамперед відрахування до державного бюджету за 2019 рік та компенсація витрат постачальників універсальних послуг (ПУП) на сплату «зеленого» тарифу приватним домогосподарствам ("даховим" СЕС)", - повідомили в "Укренерго".

"Укренерго" пропонує зафіксувати в структурі тарифу на передачу ліміт коштів, які Компанія може сплачувати для компенсації витрат ДП «Гарантований покупець» та ПУП на «зелений» тарифу у 2021 р. Такі заходи дозволять зменшити завелике навантаження на учасників ринку, що сплачують цей тариф, а також запобігатимуть погіршенню фінансового стану системного оператора.  

"Ми не прихильники суттєвого підвищення тарифу, але Укренерго сьогодні знаходиться в становищі, яке не дозволяє утримувати тариф на рівні, що не покриває певні статті видатків, передбачених законодавством.

При цьому ми найбільше з усіх зацікавлені в тому, щоб тариф на передачу залишався стабільним, і для фінансування «зеленого» тарифу було знайдено додаткові джерела фінансування, застосовано всі механізми, передбачені законодавством, а також залучені кредитні кошти, щоб якомога швидше виправити нашу фінансову ситуацію", - сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на засіданні НКРЕКП.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик