05.11.2020, 13:59

Жорсткий карантин: Греція вводить тритижневий локдаун через COVID-19

Греция, коронавирус, карантин

Урядом Греції через зростання числа хворих на COVID-19 прийнявто рішення про посилення карантинних обмежень. У країні буде введений локдаун з 7 по 30 листопада.

Греція повертається до жорсткого карантину. Про це на брифінгу заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У зв'язку з різким зростанням числа хворих на COVID-19 влада Греції оголосила про посилення карантинних заходів. Країна повертається до загальнонаціонального карантину, щоб зупинити різкий сплеск випадків зараження коронавірусом.

У телезверненні до народу Кіріакос Міцотакіс заявив, що приріст числа нових випадків COVID-19 за останні п'ять днів змушує його негайно вжити жорстких заходів.

"Ще раз, я вважаю за краще вжити заходів раніше, ніж пізніше... З ранку суботи, 7 листопада, в країні вводиться режим повної ізоляції. Рішення набуде чинності о 6 ранку і діятиме протягом трьох тижнів...

Я знаю, що є занепокоєння, страх перед економічними наслідками. Але ми хочемо, щоб люди стали союзниками в цьому новому великому зусиллі, яке ми покликані зробити", - сказав Міцотакіс, додавши, що рішення уряду грунтується на рекомендаціях експертної комісії.

У Греції з 3 листопада вже діють жорсткі обмеження - введено комендантську годину та заборонено пересування з 12:00 ночі до 5:00 ранку, маски обов'язкові скрізь - як в приміщенні, так і на вулиці. На місяць закриті підприємства громадського харчування, їм дозволена доставка їжі додому та продаж на винос.

З 7 листопада жорсткі карантинні заходи передбачають закриття роздрібних магазинів та шкіл, а також припинення транспортного сполучення між регіонами. 

Жителів Греції знову зобов'яжуть відправляти текстові повідомлення на урядовий номер, щоб піти на роботу, за покупками, відвідати лікаря або зайнятися спортом.

У Греції з початку пандемії від COVID-19 померло 673 людини. Загальна кількість випадків COVID-19 в даний час становить 46 892. 4 листопада в Греції встановлено новий антирекорд - виявили 2646 нових випадків COVID-19 за добу.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик