06.11.2020, 10:01

Ситуація на Донбасі: 11 ворожих обстрілів, поранений український воїн, бійці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь

Донбасс, ООС

У районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі зафіксовано 11 порушень домовленостей про режим припинення вогню з боку збройних формувань РФ та її найманців.

За інформацією штабу ООС, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил стабілізувалася і є повністю контрольованою українськими захисниками, повідомляє Час Пік.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню:

- поблизу населеного пункту Старогнатівка - зі стрілецької зброї;

- у передмісті Авдіївки, тричі - з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

- в районі населеного пункту Водяне, п'ять порушень - зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та 82-мм мінометів.

Захисники Водяного вогнем у відповідь подавили ворожу активність та змусили противника припинити обстріли.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню: 

- поблизу населеного пункту Попасна - з великокаліберного кулемета.

Крім того, противник задіяв безпілотний літальний апарат для скидання пострілу ВОГ-17 над позиціями Об'єднаних сил. 

В результаті підриву ВОГ-17 один український військовослужбовець отримав осколкові поранення. Воїна оперативно доставлено до лікувального закладу, де йому надається належна медична допомога. Стан здоров'я захисника задовільний.

З початку поточної доби, 6 листопада, на всіх ділянках лінії розмежування спостерігається тиша, вогневих провокацій з боку збройних формувань РФ та її найманців не зафіксовано.

Про порушення домовленостей та ворожі обстріли поінформовано представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, Україна пропонує створити на Донбасі вільну економічну зону в рамках особливого порядку місцевого самоврядування, а також пропонує повне припинення конфлікту і демілітаризацію окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб створити умови для проведення там місцевих виборів у березні 2021 року.

Українська сторона підготувала для Тристоронньої контактної групи "План спільних кроків".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик