07.11.2020, 13:02

ВООЗ закликає світову спільноту готуватися до нової пандемії

ВОЗ призывает мировое сообщество готовиться к новой пандемии

Всесвітня організації охорони здоров'я (ВООЗ) закликає світову спільноту негайно розпочати підготовку до наступної потенційної пандемії.

У ВООЗ заявили, що пандемія коронавірусу COVID-19 є нагадуванням про важливість зміцнення охорони здоров'я в кожній країні, та закликає людство негайно готуватися до нової пандемії, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Фахівці ВООЗ висловили впевненість, що COVID-19 можна перемогти. Вони закликали уряди країн-членів ВООЗ не відступати від інших важливих цілей в галузі охорони здоров'я та готуватися до наступної пандемії.

Такі ключові фрази містяться в прес-релізі організації до 73-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я. Сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я відбудеться 9-14 листопада у форматі відеоконференції. На ній планують ухвалити резолюцію про посилення підготовки до термінових ситуацій в охороні здоров'я.

"Ми бачили за останній рік, що країни, що мають міцну інфраструктуру охорони здоров'я, що стосується підготовки до надзвичайних ситуацій, були здатні діяти швидко з метою стримування та контролю за поширенням вірусу SARS-CoV-2", - зазначили у ВООЗ.

У зверненні ВООЗ до світової спільноти йдеться, що чекати не можна і "готуватися до нової пандемії потрібно вже зараз".

У ВООЗ зазначили, що світ може перемогти COVID-19 за допомогою "науки, рішень та солідарності". Відзначається, що вперше світ згуртувався навколо розробок необхідних вакцин, засобів діагностики та лікування, а також забезпечення їх доступності для всіх країн на основі дотримання принципу справедливості.

На майбутній сесії ВООЗ розгляне проект резолюції, який посилює готовність країн до таких майбутніх надзвичайних ситуацій.

"Ця резолюція закликає світову спільноту охорони здоров'я забезпечити, щоб всі країни були краще оснащені для виявлення випадків COVID-19 та інших небезпечних інфекційних захворювань, вжиття відповідних заходів", – зазначили у ВООЗ.

Читайте також:

Більше немає "жовтої" та "зеленої" зон карантину: в Україні нове епідзонування

Посилення карантину в Україні: до чого варто готуватися

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик