07.11.2020, 13:59

У Харкові обстріляли будівлю консульства Азербайджану

В Харькове обстреляли здание консульства Азербайджана

У Харкові в ніч на 7 листопада обстріляли будівлю консульства Азербайджану. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

У Харкові в ніч на 7 листопада 02:30 невідомі обстріляли будівлю Почесного консульства Азербайджану, яке розташоване по вулиці Ярослава Мудрого. Про це повідомляє прес-служба консульства, передає Час Пік.

В результаті обстрілу ніхто не постраждав. Зловмисниками було зроблено 6 пострілів, в результаті яких було пошкоджено вікно та вхідні двері консульства.

В Харькове обстреляли здание консульства Азербайджана

"Будівля Почесного консульства Азербайджану в Харкові зазнала обстрілу в ніч з 6 на 7 листопада близько 02:30 годин. По дверях і вікнах консульства було зроблено шість пострілів. Ніхто не постраждав, так як вночі в будівлі нікого не було. Камери консульства зафіксували, що нападниками були дві людини", - йдеться у повідомленні МЗС Азербайджану.

У відомстві заявили, що засуджують цей інцидент і зазначили, що відповідні органи республіки "будуть взаємодіяти та співпрацювати з місцевими правоохоронними органами в зарубіжних країнах, щоб притягнути до відповідальності винних у таких злочинних діях проти громадян Азербайджану та членів місцевої азербайджанської громади за кордоном".

Поліція Харкова розпочала кримінальне розслідування у зв'язку з нападом на консульство. 

За інформацією Відділу комунікації поліції Харківської області, відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. На даний час поліцейськими вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

За розпорядженням керівництва ГУНП  в Харківській області, будівлі Почесного консульства Азербайджанської Республіки в м. Харкові та Почесного консульства Республіки Вірменія в м. Харкові взяті поліцією під цілодобову охорону. 

В Харькове обстреляли здание консульства Азербайджана В Харькове обстреляли здание консульства Азербайджана В Харькове обстреляли здание консульства Азербайджана В Харькове обстреляли здание консульства Азербайджана

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик