07.11.2020, 22:27

Зеленський про різанину у Кривому Розі: "Прояв абсолютного тероризму"

Марина Началова | Все новости автора
зеленский

Президент Володимир Зеленський відреагував на криваву різанину у своєму рідному місті, назвавши цю подію тероризмом.

Про це Зеленський написав у Фейсбуці, передає Час Пік.

Коментуючи трагедію, голова держави заявив, що "світ точно божеволіє".

"Щодень – новини про подібні безумства. До цього точно ніколи не можна звикнути, але, на жаль, у будь-якій країні є покидьки, які можуть просто взяти й забрати життя звичайних людей у вихідний день на вулиці міста. З будь-яких абстрактних причин принести трагедію відразу в багато родин. Ми маємо про це говорити відверто й маємо це зупинити", - зазначив він.

За словами Зеленського, навіть якщо правоохоронні органи будуть трактувати цю подію іншим чином, цей випадок є тероризмом.

"Не сумніваюся, що сьогоднішні події у Кривому Розі є проявом абсолютного тероризму – за сенсом, за суттю, за наслідками, за жахом, який прийшов у наші домівки. Навіть якщо за Кримінальним кодексом цей конкретний злочин, який стався сьогодні, буде потрактований інакше. Але саме так – це тероризм, варварський спосіб залякати людей. Тому жодного виправдання й жодної поблажливості до виродків роду людського", - йдеться в заяві президента.

Зеленський заявив, що силовики повинні зробити все для того, щоб вулиці українських міст стали безпечнішими. Найголовнішим завданням для правоохоронців президент вважає превенцію злочинів.

"Ми, суспільство, маємо чітко розуміти, хто й де може становити загрозу. Принаймні частина з таких негідників, які зненацька йдуть зі зброєю на людей на вулицях наших міст, точно якось демонстрували в попередньому житті, що можуть зробити подібне. Ми маємо про це знати", - зазначив Зеленський.

Президент заявив, що треба реагувати жорстко й одразу, коли з'являється хоча б найменша підозра, що можливий напад. Зеленський сподівається на швидке розслідування та справедливий вирок зловмиснику. Він також висловив співчуття родинам загиблих і побажав швидкого одужання постраждалим.

Нагадаємо, сьогодні, 7 листопада, чоловік напав з ножем на перехожих на одній з вулиць Кривого Рогу, 2 людини загинули і 8 зазнали поранень.

У мережі з'явилося відео з зізнанням підозрюваного: він зробив вкрай неадекватні заяви.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик