08.11.2020, 21:06

У НАН зробили прогноз щодо розвитку епідемії COVID-19: найважчою ситуація буде у 5 регіонах України

Марина Началова | Все новости автора
коронавирус

Вчені Національної академії наук України склали прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на найближчий тиждень.

За висновками експертів, у п'яти регіонах України очікується найбільший приріст захворюваності, передає Час Пік з посиланням на сайт НАН.

Так, згідно із розглянутими сценаріями, регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих є Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Харківська області та місто Київ.

Загалом по Україні число виявлених випадків COVID-19 за добу буде коливатися від 9079 до 13 968.  Прогнозоване середнє значення кількості нових інфікованих на 13 листопада становить 10 949 випадків і 190 летальних випадків на день.

У НАН повідомляють, що спостережувана летальність (частка летальних випадків серед нових хворих, зведена до дати реєстрації хвороби) лишається в діапазоні 1,5-2%. Середній вік інфікованих зріс, сягнувши нового максимуму. Зростання відбулося за рахунок зменшення частки неповнолітніх хворих і збільшення частки хворих віком від 60-ти років.

Смертність з усіх причин в Україні вказує на суттєве збільшення додаткової смертності протягом жовтня, причиною цього може бути недооцінка числа смертей від COVID-19, заявляють вчені.

Читайте ще: Антитіла до COVID-19 є у деяких людей, які на нього не хворіли - дослідження

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: