09.11.2020, 12:00

Назріває бунт?: Підприємці планують мітингувати у Сєвєродонецьку проти посилення карантину

Предприниматели планируют митинговать в Северодонецке против ужесточения карантина

У Луганській області, як і в Україні, склалася дуже серйозна ситуація з поширенням коронавірусу COVID-19. Через зростання числа хворих, уряд планує посилити карантин. Однак підприємці Луганщини виступають проти і мають намір провести мирну акцію протесту.

В Україні з 9 листопада діє новий розподіл на епідемічні зони. У "червоній" зоні опинилося вже 199 адміністративних одиниць з 23 областей. Серед них виявився один регіон Луганщини, повідомляє Час Пік.

Через різке зростання числа хворих на коронавірус, для стримування поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, уряд і МОЗ планують посилити карантинні обмеження.

Зокрема, в Україні хочуть ввести "карантин вихідного дня". У багатьох регіонах прокотилися акції протесту. Підприємці висловлюють невдоволення та незгоду з планами влади.

Підприємці з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного хочуть провести мирну акцію протесту перед будівлею Луганської ОДА, щоб озвучити свою позицію.

Предприниматели планируют митинговать в Северодонецке против ужесточения карантина

Пост із закликом підтримати акцію та зібратися на мирний мітинг розміщено ув місцевих пабліках. Його активно коментують жителі Сєвєродонецька та Лисичанська.

Варто відзначити, що думки людей розділилися. Одні повністю підтримують думку, що серйозної небезпеки немає, і при дотриманні певних правил ринки цілком можуть працювати та не закриватися у вихідні дні. Підприємці пояснюють свою позицію тим, що їм потрібно годувати сім'ї, оплачувати "комуналку" та платити оренду.

"Бюджетникам не понять ФОПов! Но они получают зарплату, благодаря нашим налогам!", "Нужно работать, дабы жить!", "За "карантин выходного дня" все бюджетники - у них и так выходной!!!", "где драть деньги на питание, если живешь благодаря рынку?", Сколько заботящихся о чужом здоровье. Интересно только, есть ли среди этих людей, те кому нужно ежемесячно платить налоги, кто несет ответственность за семьи своих сотрудников, кому нужно тысячи ежемесячно платить за свет и газ? Нам все равно от чего "помирать" от голода или от вируса... Три месяца проседели без копейки, с огромными долгами. Давайте еще посидим в зиму, голодные и в холоде. В Европе сотрудникам и бизнесу выплачиваются компенсации, уменьшается налоговая нагрузка, у нас же обдирают до нитки"*, - пишуть прихильники проведення мирної акції протесту.

Інші вважають, що ситуація з COVID-19 дійсно важка і можна трохи потерпіти всі незручності, пов'язані з карантинними обмеженнями, щоб стримати поширення "зарази".

"А заболеть короной есть желание? Дома посидите", "вот что с такими дурнями делать?", "Вы хотите болеть,не хотите жить?Вам нужно выдать премию Дарвина 2020", "Не хотят они сидеть дома,а лежать под аппаратом ИВЛ хотите?", "А после таких акций мы опять в красную зону попадем... Поэтому засуньте в #опу такие мирные акции", "Вы что,хотите рисковать жизнью?"*, - пишуть люди, які вважають цю затію недоречною.

*Мовою орігіналу

Читайте новини регіону:

Карантин на Луганщині: які регіони потрапили в "червону" зону і які обмеження там введені

Діють жорстко: У Лисичанську водоканал оголосив "полювання" на боржників

На Донбасі відновлюють роботу всі КПВВ через лінію розмежування

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик