09.11.2020, 20:17

Бойовики не збираються відкривати КПВВ "Щастя" і "Золоте" 10 листопада

Марина Началова | Все новости автора
кпвв

Ймовірно, 10 листопада перетнути лінію розмежування через нові КПВВ на Луганщині буде неможливо. Представники ОРЛО відмовляються відкривати пропускні пункти.

Відповідну заяву зробила представник ОРЛО в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Кобцева, передає Час Пік з посиланням на підконтрольні окупантам ресурси.

За словами Кобцевої, відкриття КПВВ "Золоте" і "Щастя" 10 листопада не відбудеться, оскільки Україна нібито змінила переговорну позицію і відмовилася обладнати КПВВ "Щастя" для проїзду автомобілів.

"Україна змінила переговорну позицію, не погодивши її з нами. Це йде врозріз з дорожньою картою, закріпленою в ході Мінського процесу. У дорожній карті однозначно говориться, що автомобільний пункт пропуску - це пропуск автомобілів і вантажних машин. Одночасне відкриття пунктів пропуску завтра з ранку не відбудуться", - сказала Кобцева.

Також вона заявила, що українська сторона не погодила з ОРЛО графік роботи пунктів пропуску та правила перетину нейтральної зони.

Кобцева додала, що завтра відбудеться засідання гуманітарної підгрупи ТКГ, на якому буде обговорюватися ситуація щодо КПВВ.

Нагадаємо, прес-центр штабу ООС повідомив, що 10 листопада буде відновлено пропуск громадян та транспортних засобів через всі КПВВ в Донецькій і Луганській областях, в тому числі в Золотому і Щасті.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик