09.11.2020, 22:26

Кернес зник: Поліція відкрила провадження за фактом зникнення мера Харкова

Марина Началова | Все новости автора
кернес

Поліцейські Харкова відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови Геннадія Кернеса.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Харківської області, передає Час Пік.

Зазначається, що з відповідною заявою до поліції звернувся керівник однієї з громадських організацій. Він зазначив, що з міським головою відсутній зв’язок та його місцезнаходження невідоме.

"9 листопада слідчим Шевченківського відділу поліції відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з приміткою "безвісти зниклий" Кримінального кодексу України. Наразі інформація перевіряється, встановлюються всі обставини події", - повідомили у поліції.

Слід зазначити, що Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. У ЗМІ повідомлялося, що харківський мер захворів на COVID-19 і його перевезли на лікування до німецької клініки "Шаріте".

Вже неодноразово у мережі з'являлися повідомлення про ймовірну смерть Кернеса. Цю інформацію спростовували у Харківській міськраді.

При цьому Кернес зміг переобратися мером Харкова на місцевих виборах 25 жовтня. Днями з'явилася постанова Харківської міської територіальної виборчої комісії про офіційну реєстрацію Кернеса міським головою Харкова. Голова Харківської міської ТВК Ольга Мозгова заявила, що заява про реєстрацію надійшла від Кернеса в електронному вигляді з електронним підписом.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що на коронавірус захворіли президент Володимир Зеленський та керівник ОПУ Андрій Єрмак.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик