10.11.2020, 09:04

КПВВ "Щастя": як виглядає сучасний пункт пропуску і які послуги можна там отримати

КПВВ "Счастье"

У Луганській області з 10 листопада працюватимуть три КПВВ. До діючого у Станиці Луганській додаються ще два нових - у Щасті та Золотому. Як виглядає сучасний КПВВ "Щастя" і які послуги можна там отримати.

На КПВВ "Щастя" працюватиме сучасний ЦНАП, відділення "Нової Пошти", "Ощадбанку" та медпункт, повідомляє Час Пік.

"Це, дійсно, щастя – бути на відкритті цього сучасного КПВВ. Його дуже швидко побудували завдяки підтримці наших міжнародних партнерів. ЦНАП надає 88 адміністративних послуг, що дуже важливо для всіх громадян України, для цивільних людей, які перебувають на нашій стороні та на тимчасово окупованих територіях", – сказав президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Луганську область.

Сучасний ЦНАП може надавати 88 адміністративних послуг для людей, що живуть по обидві лінії зіткнення. Це перший і поки єдиний центр такого високого рівня, побудований біля КПВВ в Україні. 

Тут можна отримати новий паспорт України або закордонний паспорт, отримати водійське посвідчення або зареєструвати машину, зареєструвати права на нерухоме майно, зареєструвати місце проживання і т. п.

Відділення "Нової Пошти" працюватиме сім днів на тиждень з 9:00 до 19:00. Встановлено чотири робочих місця. Пропускна здатність на момент відкриття - 1 тис. посилок в день, тобто тисяча клієнтів в день.

В "Ощадбанку" зазначили, що вони повністю готові до обслуговування клієнтів - на вулиці стоять чотири банкомати, а в приміщенні працюють троє касирів. Передбачається, що щодня відділення зможе обслуговувати до 2 тис. клієнтів.

Банкомати працюють цілодобово, відділення банку - понеділок-п'ятниця з 7:30 до 15:30; субота-неділя з 8:00 до 13:00.

Тепер люди зможуть вирішити всі питання, пов'язані з виплатами, оформити карту, а також зняти свої гроші в банкоматах.

На території КПВВ є відділення медичної допомоги. У ньому працюватимуть дві медсестри та лікар.

КПВВ "Щастя" - це перший контрольний пункт пропуску на Луганщині, який можна буде перетнути на автомобілі.

"Пропускна спроможність цього контрольного пункту - до 15 тисяч осіб за день роботи. Та до 5 тисяч транспортних засобів. На пішохідному напрямку встановлена вся необхідна інфраструктура. Що стосується паспортного контролю: у нас розгорнуто 24 робочих місця, які підключені до всіх баз даних, в робочому стані. Що стосується автомобільного напрямку, то поки він ще в повному обсязі не готовий", - розповів начальник управління прикордонного контролю адміністрації Держпограмслужби Юрій Лисюк.

Нагадаємо, відповідно до рішення командувача об'єднаних сил, на Донбасі відновлюють роботу всі КПВВ через лінію розмежування.

Читайте також: Виплата одноразової грошової допомоги на Донбасі: відновився набір заявок на отримання

КПВВ "Счастье" КПВВ "Счастье" КПВВ "Счастье" КПВВ "Счастье" КПВВ "Счастье"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик