10.11.2020, 17:56

Білоруська АЕС через кілька днів після запуску припинила роботу через аварію

Марина Началова | Все новости автора
белорусская аэс

Перша в Білорусі атомна електростанція призупинила виробництво електроенергії через три дні після відкриття.

В інформаційному центрі Білоруської АЕС повідомили "Інтерфаксу", що вироблення електроенергії на даний момент немає, передає Час Пік.

У Міністерстві енергетики Білорусі заявили, що виникла необхідність заміни обладнання на першому енергоблоці.

"На першому енергоблоці Білоруської АЕС триває етап «Енергетичний пуск». Даний етап передбачає режими роботи енергоблоку на різних рівнях потужності (до 500 МВт), а також перевірку стійкості роботи енергосистеми при неодноразовому її зниженні.

В ході проведених випробувань, відповідно до програми даного етапу, виявлена ​​необхідність заміни окремого електротехнічного вимірювального обладнання. Роботи по заміні даного обладнання здійснюються згідно з технологічним регламентом. В даний час на енергоблоці проводяться випробування і роботи відповідно до етапної програми. Всі технологічні системи функціонують в штатному режимі", - йдеться в повідомленні білоруського міненерго.

Деякі білоруські ЗМІ написали, що причиною зупинки АЕС стали вибухи декількох трансформаторів напруги, призначених для зміни напруги в силових електричних ланцюгах, на одному з агрегатів, пов'язаних з генератором.

Зазначимо, 7 листопада відбулося урочисте відкриття Білоруської АЕС за участю фактичного президента країни Олександра Лукашенка, який заявив, що відтепер Білорусь "стала ядерною державою".

Нагадаємо, в неділю в Білорусі пройшов "Марш народовладдя", на якому силовики затримали сотні людей.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: