10.11.2020, 21:15

Уряд розгляне введення посиленого карантину на вихідні: українцям обіцяють компенсації

Марина Началова | Все новости автора
карантин

Завтра, 11 листопада, Уряд буде розглядати введення "карантину вихідного дня". Підприємцям буде надаватися відповідна підтримка.

Про це повідомив у Фейсбуці прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Час Пік.

"Завтра за ініціативи Міністерства охорони здоров'я України будемо розглядати зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня. Повний перелік обмежень на засіданні Уряду представить міністр охорони здоров’я Максим Степанов", - заявив Шмигаль.

За його словами, Уряд після консультації з бізнесом та експертами обрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та не допустить перевантаження медичної системи.

Також прем'єр-міністр запевнив, що Уряд будепідтримувати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Повною мірою будуть відновлені та розширені наступні програми підтримки:

  • компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць;
  • виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року;
  • разом із Торгово-промисловою палатою опрацьовується механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв’язку з карантином вихідного дня.

Раніше голова МОЗ повідомив, що після введення "карантину вихідного дня" у суботу та неділю працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки.

У то же час заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук пропонує замість "карантину вихідного дня" ввести повний локдаун на два тижні.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик