10.11.2020, 22:28

На Закарпатті СБУ затримала за вимагання хабара новообраного голову ОТГ від "Слуги народу"

Марина Началова | Все новости автора

На Закарпатті СБУ затримала новообраного від партії «Слуга Народу» голову Воловецької ОТГ Михайла Попелича, якого підозрюють у вимаганні хабара.

Чиновника викрили на отриманні грошей з корупційних схем у сфері відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури регіону, повідомили у прес-центрі СБУ, передає Час Пік.

За попередніми даними досудового розслідування, посадовець вимагав гроші від переможця тендеру на проведення ремонту місцевих доріг. Розмір хабаря становив 10 % від суми раніше укладеного з підрядником договору. У разі відмови фігурант погрожував підприємцю не підписати акти виконаних робіт. Для передачі «відкату» посадовець залучив свого знайомого як посередника.

Правоохоронці затримали обох зловмисників під час одержання всієї суми неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання судом мір запобіжних заходів.

Інцидент прокоментували у прес-службі Офісу президента. Там зазначили, що "часи, коли належність до партії влади була індульгенцією від переслідувань за корупцію та інші злочини, залишились у минулому".

"Звичку хабарників та авантюристів перефарбовуватись та підлаштовуватись під кожну нову владу потрібно жорстко викорінювати. Також залишились позаду часи, коли влада давала вказівки правоохоронцям шукати будь-які зачіпки для переслідування виключно опозиції. Усі мають бути рівними перед законом", - йдеться у заяві.

У прес-службі ОПУ заявили, що команда президента Володимира Зеленського має "нульову толерантність до корупції".

"Разом з усім суспільством чекаємо на справедливі вироки для всіх, хто звик жити хабарами та паразитувати на бюджетних ресурсах. Покарання за корупцію має стати більш жорстким та невідворотним", - говориться в публікації.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: