11.11.2020, 08:07

До школи з 5 років: В Україні пропонують змінити терміни шкільного навчання

В школу с 5 лет

У деяких країнах Євросоюзу навчання дітей в школах починають з 5 років і закінчують в 17. У Міністерстві освіти та науки України розглядають можливість такого навчання. МОН візьме до уваги всі "за" і "проти" навчання в школі дітей з 5 років.

Про це виконуючий обов'язки міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет написав у своєму Telegram-каналі, повідомляє Час Пік.

"У деяких країнах ЄС навчання розпочинають із 5 років і закінчують у 17. Звучала така пропозиція і на сьогоднішній нараді в МОН із керівниками облуправлінь. Це варто обдумати, враховуючи стандарти Нової української школи, та обговорити на педрадах, в інститутах підвищення кваліфікації, з батьками. МОН розглядає всі пропозиції "за" і "проти", - написав Шкарлет.

Також міністр назвав фейком відмову від 12-річної шкільної освіти в Україні. Він зазначив, що потрібно напрацювати необхідні рішення, щоб 12-річна шкільна освіта стала зручною та ефективною для дітей, педагогів та батьків.

"Відмова від 12-річної шкільної освіти – це абсолютний фейк.

Дискусія, яка не перший рік триває в освітній спільноті з приводу термінів початку та завершення шкільного навчання, у жодному разі не передбачає повернення десятирічки.

Для мене є абсолютно зрозумілим, чому саме 12-річна система. Це загальноєвропейська тенденція...

Тому це питання було і залишається відкритим для професійної дискусії", - написав Шкарлет.

Він підкреслив, що дискусія триває, і поки не будуть напрацьовані оптимальні варіанти, ніяких рішень щодо цих питань МОН приймати не буде.

Читайте також: Підтримка бізнесу під час "карантину вихідного дня": що обіцяють українцям

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик