11.11.2020, 09:59

Повінь на грецькому острові Крит: затоплені будинки і дороги, почалася евакуація населення

Наводнение на греческом острове Крит

На грецькому острові Крит в результаті проливних дощів почалися паводки. Рятувальники звернулися до громадян, які проживають в низинах, де велика ймовірність підтоплень, з проханням перебратися в більш високі райони.

Грецький острів Крит накрили сильні зливи, що в результаті призвело до повеней. Сотні будинків виявилися затопленими, дорожня мережа острова зруйнована, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"З минулої ночі і до сьогоднішнього дня йде безперервний дощ, і величезна кількість води перетворила вулиці в річки - на жаль, збиток неоціненний", - сказав державному телебаченню Греції Тассос Курупакіс, губернатор цивільного захисту Криту.

Від стихії найбільше постраждали райони на схід від Іракліона. Під водою опинилися цілі квартали. Пошкоджено сотні житлових будинків і підприємств, потоки води змивали авто в морі.

Жителі рятувалися від стрімко перебуває води на дахах своїх будинків. Рятувальникам доводиться витягувати людей із затоплених будівель та автомобілів. Пожежна служба відкачує воду з будинків та підприємств у Херсоніссосі та інших містах грецького острова. 

Пожежна служба звернулася до громадян, які проживають в районах, схильних до повеней, з проханням перебратися в більш високі райони. Зокрема, заклик стосується жителів Анісараса, Аналіпсі, Кутулуфарі та Сталіди.

В даний час інформації про постраждалих і загиблих немає.

За прогнозами синоптиків, проливні дощі в регіоні продовжаться до четверга, 12 листопада.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик