12.11.2020, 13:59

Верховний суд України відмовив Януковичу в позові про честь і гідність: постанова оскарженню не підлягає

Верховный суд Украины отказал Януковичу в иске о чести и достоинстве

Верховний суд України відмовив екс-президенту країни Віктору Януковичу в позові про честь і гідність проти екс-генпрокурора Юрія Луценка.

Верховний суд залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій про відмову в задоволенні позову екс-президента Віктора Януковича до колишнього генпрокурора Юрія Луценка про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомила прес-служба Верховного Суду України, передає Час Пік.

"Касаційну скаргу адвоката Сташків Катерини Іванівни залишити без задоволення. Рішення Печерського районного суду міста Києва від 13 березня 2020 року та постанову Київського апеляційного суду від 16 липня 2020 року залишити без змін", - йдеться в ]]>рішенні]]> суду від 4 листопада 2020 р.

Постанова суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, екс-президент України Віктор Янукович, якого звинувачують у держзраді, подав до суду на Генпрокуратуру та Юрія Луценка, вимагаючи визнати такими, що порушують його честь, гідність та ділову репутацію, слова Луценка на дебатах Генеральної Асамблеї ООН. 

Позов проти Луценка стосувався його заяв про те, що, тікаючи з країни Янукович вкрав понад 40 млрд дол. державних коштів, а Генпрокуратура застосувала спецконфіскацію і повернула до держбюджету України 1,5 млрд доларів, які були привласнені "державною мафією" Януковича.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик