13.11.2020, 08:18

У Мінську помер побитий силовиками чоловік: люди знову вийшли на вулиці

Марина Началова | Все новости автора
роман бондаренко

Увечері 12 листопада в столиці Білорусі помер 31-річний мінчанин Роман Бондаренко, якого днем ​​раніше жорстоко побили невідомі в масках. Представники протестного руху Білорусі стверджують, що це були силовики в цивільному.

Конфлікт стався пізно ввечері в середу в одному з мінських дворів, відомому як "Площа змін", передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Як повідомили очевидці, тоді люди в цивільному одязі і в масках приїхали на подвір'я, щоб зняти біло-червоні стрічки (символ опозиційного руху). До них вийшли люди з найближчих будинків, розгорівся конфлікт.

"Між людиною в масці і невідомим хлопцем зав'язалася якась словесна перепалка, Рома в ній не брав участі, він стояв поруч і слухав. Потім він щось сказав, і людина в масці запитав:" Ти чого борзий такий? "Відштовхнув Рому ближче до Мураль, той намагався ухилитися, але невідомий схопив його і з усієї сили відкинув до гірці на майданчику. Він сильно вдарився головою", - розповіла одна зі свідків виданню Tut.by.

Місцеві жителі кажуть, що Бондаренко посадили в мікроавтобус і відвезли. За непідтвердженими даними, чоловіка півтори години тримали в Центральному райвідділі міліції Мінська. А близько опівночі він поступив в лікарню швидкої допомоги із закритою черепно-мозковою травмою, набряком мозку, забоями та іншими травмами. Роман був в комі, його оперували кілька годин.

Увечері в четвер з'явилася інформація, що Бондаренко помер. Відразу після цього на "Площу змін" стали сходитися люди з квітами і свічками. Вони, зокрема, скандували: "Не забудемо, не пробачимо".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: