13.11.2020, 19:11

Дихати стане легше: названі п'ять кімнатних рослин, які обов'язково повинні бути в домі (фото)

растения

Кімнатні рослини здатні створити унікальний мікроклімат в квартирі або будинку. Головне - знати, які саме рослини варто вирощувати.

Експерти вважають, що зелені "улюбленцi" допомагають не тільки очистити та освіжити повітря, але також знімають стрес завдяки приємному зеленому кольору, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

р

Однак далеко не всі рослини діють однаково позитивно. Які ж вибрати для житла, щоб і красиво, і догляд не складний, і користь для здоров'я?

Сансевієрія (Sansevieria trifasciata Laurentii)

в

У народі ця рослина отримала назву тещин язик. Вона виробляє кисень як вдень, так і вночі. Вже через тиждень володар рослини зможе відчути себе краще. Великий плюс - сансевієрія абсолютно невибаглива.

Фікус еластичний (Ficus elastica)

Фікус здатний очищати повітря від токсичного формальдегіду, який виділяють лаковані покриття. Чим старше фікус - тим він ефективніше.

вв

Дипсис (Chrysalidocarpus lutescens)

Це одна з найбільш популярних і простих у догляді кімнатних пальм. Рослина не тільки добре вписується в декор, але і насичує повітря вологою.

й

Хлорофітум (Chlorophytum comosum)

Важко зустріти людину, яка б не була знайома з цією квіткою. Вона підкорив серця завдяки невибагливості та швидкому зростанню. Однак не всі знають, що хлорофітум за добу здатний поглинути до 80% шкідливих організмів, що витають в повітрі.

ввв

Аглаонема (Aglaonema)

Невибагливе вічнозелене дерево добре себе почуває навіть в тіні. Тому саме місце йому - на кухні. Рослина очищає повітря від толуолу та бензолу, які виділяються при роботі газових плит.

и

Читайте також: Зелені вбивці: названі кімнатні рослини, які не можна тримати в будинку (фото)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: