13.11.2020, 22:52

Українських пенсіонерів, які отримують пенсії на картки, але не витрачають, перевірять

пенсии

На засіданні Кабінету Міністрів 11 листопада 2020 року було прийнято постанову Про внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій та до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках.

Зміни передбачають введення "єдиного звернення в питанні виплати пенсій", передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Згідно зі змінами, заява про виплату пенсії або грошової допомоги, а також заява про виплату пенсії або грошової допомоги з відкриттям рахунку подається одержувачем особисто до органу ПФУ або органу соціального захисту населення за вказаним у заяві місцем проживання.

Заява про виплату пенсії або грошової допомоги може прийматися органом ПФУ або соцзахисту через установи уповноваженого банку.

Після цього формується перелік одержувачів не пізніше, ніж через п'ять днів з дня отримання документів.

Уповноважений банк не пізніше 20 числа кожного місяця надає до ПФУ та органу соцзахисту перелік відкритих рахунків. У разі відмови - причина вказується.

Причиною відмови можуть служити недостовірні відомості, зазначені одержувачем та інші.

Якщо ж пенсія перераховується на картку, термін дії якої більше року, але протягом року кошти з неї пенсіонер або одержувач допомоги не знімав, починає працювати механізм перевірки особи одержувача.

Уповноважений банк повідомляє про це орган ПФУ або соцзахисту, де проводять ідентифікацію та верифікацію одержувача на підставі документа, що посвідчує особу, підтверджує вік та місце проживання.

Читайте також: Знай свої права: коли в Україні можна не платити за опалення та гарячу воду

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик