14.11.2020, 08:30

Лукашенко грубо звернувся до Зеленського і пригрозив Україні санкціями

Марина Началова | Все новости автора
лукашенко

Фактичний глава Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував рішення українського глави держави Володимира Зеленського не називати його президентом.

Лукашенко відповів на намір Зеленського називати його просто по імені і прізвищу, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

"Володі Зеленському треба зараз побоюватися, щоб його хтось не назвав просто Зеленським, а не президентом. По-моєму, все до того йде. З 70 з гаком відсотків [його рейтинг] обвалився - хто 22, хто 28, хто 30 дає відсотків. Треба примудритися, щоб за півтора-два роки обвалити довіру до себе з боку народу. Тому грубо скажу: чия б корова мукала, а Зеленського мовчала", - сказав Лукашенко.

В інтерв'ю БЕЛТА Лукашенко назвав намір Офісу президента України приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі "ганебним підвякуванням Євросоюзу та Америці".

"От не ввели б вони санкції проти нас, і Володя Зеленський на це б не пішов. А ввели, махнули - і він побіг слідом. Це недостойна позиція. Це приниження українського народу, як мінімум", - заявив Лукашенко.

Він також сказав, що Білорусь може закрити кордон для українських товарів і сировини.

"Ви дивіться, щоб ми не закрили кордон для товарів з української території. І ви взагалі не зможете не тільки на наш ринок поставляти продукцію, а й переробляти в Білорусі українську продукцію і поставляти на всі ринки, перш за все євразійський ринок", - зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, в МЗС України назвали умову для діалогу з опозицією Білорусі.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик