15.11.2020, 20:57

Перевірити на собі: Степанов вирішив лікуватися від COVID-19 як "звичайний пацієнт" і зіткнувся з проблемами

Марина Началова | Все новости автора
степанов

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, у якого виявили COVID-19, вирішив лікуватися як "звичайний пацієнт" і поділився першими результатами.

У Фейсбуці глава МОЗ опублікував відео, в яких розповів про свої перші кроки на "шляху пацієнта", передає Час Пік.

Степанов зізнався, що у нього досі не була підписана декларація з сімейним лікарем: за його словами, в цьому "не було потреби", оскільки його дружина - доктор медичних наук.

Щоб вирішити питання з декларацією, Степанов подзвонив на "гарячу лінію" МОЗ. Оператор колл-центру, яка не знала, що говорить з міністром, сказала, що може лише дати номера реєстратур найближчих лікарень. Підписати декларацію по телефону, за словами дівчини, на даний момент неможливо.

"Необхідно вирішити проблему підписання декларації з сімейними лікарями онлайн. У людей, хворих на COVID-19, має бути така можливість. Впевнений, що нам вдасться з цим розібратися вже цього тижня", - заявив Степанов з цього приводу.

Також глава МОЗ повідомив, що на завтра призначив нараду із заступниками щодо питання створення бази лікарів, які будуть оперативно консультувати пацієнтів, в яких ще немає декларації з сімейним лікарем, щодо лікування коронавірусної хвороби вдома.

"Також, виходячи з того, що певна кількість громадян не підписали декларацію з сімейним лікарем, необхідно зробити так, щоб вони все ж отримували контакти лікаря, який буде вести їх весь час захворювання та призначати лікування. Такі лікарі мають бути в усіх регіонах України", - підкреслив Степанов.

Також він повідомив, що зміг отримати по телефону консультацію лікаря.

"Хочу зазначити, що на цьому етапі - питань немає. Лікар відпрацював чітко: все пояснив, надав детальні відповіді та необхідну інформацію", - зазначив міністр.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: