16.11.2020, 08:37

На Донбасі відновлюють покинуте житло: хто може отримати ключі від нової квартири

На Донбассе восстанавливают заброшенное жилье

На Донбасі впроваджують проект з відновлення покинутого житла. Відремонтовані квартири передають учасникам АТО/ООС, переселенцям, дітям-сиротам та людям із соціально незахищених категорій населення.

У Донецькій області голова ОДА Павло Кириленко передав ключі від відремонтованих квартир у містах Костянтинівка та Краматорськ для учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб. Урочиста церемонія передачі ключів відбулася 5 листопада, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ДОГА. 

На Донбассе восстанавливают заброшенное жилье

Ремонт у цих квартирах проводився за рахунок обласного бюджету. У прес-службі Донецької обладміністрації уточнили, що на таке відновлення квадратних метрів пішло 6,4 млн грн.

Зараз відбудовують приміщення, які знаходяться в комунальній власності і в яких ніхто давно не живе. Станом на сьогодні вже відремонтували 10 квартир у Краматорську та 7 – у Костянтинівці.

У цих квартирах не тільки роблять капітальний ремонт, але і встановлюють необхідну побутову техніку, лічильники для світла, води, газу, тощо.

"Міські комісії тепер мають розподілити житло відповідно до черги. Наразі найкращою оцінкою нашої роботи стануть емоції людей, які заселяться в ці квартири", - зазначив очільник області Павло Кириленко.

Квартири призначені для тимчасового проживання. Вони перебуватимуть у власності громад, тому одержувачі не зможуть їх приватизувати. Ключі від перших 17 квартир передали головам міст.

"Краматорськ і Костянтинівка стали першими містами у проєкті створення соціального житла. Цей проєкт передбачає, що після звільнення житла туди місцева влада зможе заселити лікарів, вчителів чи будь-кого, хто матиме потребу у покращенні умов проживання", - сказала заступник директора Департаменту-начальник управління житлової політики та благоустрою департаменту ЖКГ Донецької ОДА Лариса Гусєва.

Глава Донецької області зазначив, що цей проект буде продовжуватися і в інших містах і районах області, а отримати соціальне житло зможуть також діти-сироти, інваліди та інші категорії громадян залежно від потреб громади.

Варто відзначити, що проект з відновлення покинутого житла не завадило б впровадити і в Луганській області. У регіоні досить багато квартир та будинків, в яких давно ніхто не проживає. Замість того, щоб дати їм повністю зруйнуватися, влада може забезпечити житлом пільговиків або людей із соціально незахищених категорій населення, яких сьогодні в області досить багато.

Читайте новини:

Карантин у Сєвєродонецьку: у місті посилили протиепідемічні заходи

"Укрпошта" працює без вихідних: перелік відділень на Луганщині, відкритих 7 днів на тиждень

Буде затребуваний: Між Лисичанськом та Сєвєродонецьком після реконструкції відкриють заплавний міст

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик