16.11.2020, 14:00

​​​​​​​В Україні зимові шини можна не ставити: карта країн, де водії зобов'язані використовувати зимову гуму

карта стран, где водители обязаны использовать зимнюю резину

Україна входить до числа тих країн, в яких зимові шини не є обов'язковими. У країні на законодавчому рівні не врегульовано питання сезонної заміни шин. Існують вимоги тільки щодо їх якості.

Про це заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Час Пік.

Він також опублікував карту Європи, на якій показано, в яких країнах використання зимової гуми носить обов'язковий характер, а в яких – тільки рекомендаційний. Україна опинилася в числі країн другої категорії.

"Україна входить до числа тих країн, в яких зимові шини не є обов’язковими. Карта під дописом наочно це демонструє. Але порівняйте українські зими та італійські, іспанські чи французькі. Наш клімат суттєво відрізняється й зими зазвичай мають значно нижчі температури.

Нам варто переймати найкращий досвід у сфері безпеки дорожнього руху. Тож, введення на законодавчому рівні обов’язковості заміни літньої шини на зимову, може суттєво покращити ситуацію на дорогах України в холодний період та зменшити кількість ДТП", - написав Олексій Білошицький.

Крім України, використання зимової гуми не обов'язково у Грузії, Греції, Албанії, Італії, Франції, Іспанії, Португалії, Бельгії, Данії, Норвегії, Нідерландах, Ірландії, Великобританії, Польщі, Швейцарії та Угорщині. 

"Більшість водіїв усвідомлюють важливість сезонної заміни шин. Тож, коли надворі холоднішає, вони не мають клопоту на дорозі. Натомість ті, хто ігнорує цю необхідність мають більше шансів втрапити в ДТП. Адже маневри не завжди вдаються так, як хотілось би. Особливо, коли сніг та ожеледь.

Такі водії наражають на небезпеку не лише себе, а й інших: водія авто, що рухається попереду на зимовій гумі і має значно коротший гальмівний шлях (дотриматися дистанції стає непросто), або пішохода, який не очікує, що авто не зупиниться вчасно перед пішохідним переходом", - написав Олексій Білошицький.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: