17.11.2020, 09:10

Ситуація критична: У Криму посилюють режим економії води

В Крыму ужесточают режим экономии воды

Ситуація з водопостачанням в Криму продовжує погіршуватися. Окупаційна влада оголосила про посилення режиму економії води.

У Сімферополі, починаючи з 17 листопада, почнуть тестувати новий графік подачі води - включати воду будуть всього на 4 години на добу, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

"Ми щодня з тривогою спостерігаємо спрацювання води в наших водосховищах, притоки практично припинилися. Ми не маємо можливості спрацювати до нуля всі водосховища і місяць чекати, коли в місто прийде вода.

Через тиждень я вже буду приймати рішення, з якою пропозицією ми будемо виходити до глави Республіки Крим для того, щоб нам протриматися до повної реалізації заходів, які стабілізують водопостачання в місті", - повідомив гендиректор ГУП РК "Вода Криму" Володимир Баженов.

Як повідомляється в офіційній групі ГУП РК "Вода Криму" в "ВК", тестові обмеження вводяться "у зв'язку з критичними рівнями водосховищ та недопущення мертвих обсягів, а також до реалізацій заходів щодо стабілізації водопостачання".

В Крыму ужесточают режим экономии воды

У Сімферополі, починаючи з 17 листопада, воду подаватимуть за новим графіком:

- у вівторок, середу та четвер – з 06:00 до 08:00 та з 18:00 до 20:00.

- у п'ятницю, суботу та неділю – з 18:00 до 22:00.

"Графік подачі води в понеділок визначиться протягом тижня в процесі тестування", - додали в компанії.

Нагадаємо, до 2014 року (моменту окупації Криму Росією) близько 85% потреб півострова в прісній воді забезпечувала вода з Дніпра, яка надходила по Північно-Кримському каналу. Після анексії Криму Україна перекрила канал.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: