17.11.2020, 19:37

З моменту появи COVID-19 пройшов рік: як починалася пандемія - перші пацієнти і повідомлення в ЗМІ

Марина Началова | Все новости автора
коронавирус

17 листопада 2019 року в Китаї був вперше діагностований раніше невідомий коронавірус, який пізніше отримав назву SARS-CoV-2 (COVID-19) і яким заразилися на сьогоднішній день 55 мільйонів жителів Землі.

Сьогодні ЗМІ різних країн пишуть про перший "день народження" COVID-19 і згадують про першого пацієнта з цим діагнозом, передає Час Пік.

Хто був нульовим пацієнтом, тобто першою фактично зараженою людиною, на даний момент встановити неможливо. Але офіційно новий вірус був вперше виявлений рівно рік тому у 55-річного чоловіка з провінції Хубей. У всякому разі, про це писало видання South China Morning Post, посилаючись на дані китайського уряду.

З того дня в Китаї реєструвалися все нові випадки раніше невідомої хвороби. 31 грудня інформація про це вийшла за межі країни, і про десятки випадків захворювання на пневмонію, викликану раніше невідомим вірусом, написало багато світових ЗМІ.

Першим епіцентром спалаху нового коронавіруса стало місто Ухань. Вже 1 січня там закрили ринок морепродуктів, де, за деякими даними, були зафіксовані перші заражені. 11 січня COVID-19 забрав перше життя - помер 61-річний чоловік.

На початку 2020 року увага всього світу була прикута до Китаю, проте останній зміг швидко приборкати епідемію, ввівши жорсткий карантин в осередках поширення коронавіруса. Навесні COVID-19 вже практично перестали називати "китайським вірусом", оскільки пандемія охоплювала все більше країн.

Китай має репутацію досить закритої країни, яка не дуже охоче ділиться інформацією. На адресу китайської влади неодноразово звучали звинувачення щодо приховування даних про кількість хворих та померлих.

Як би там не було, за наявною на сьогодні офіційною інформацією, в Китаї за весь час пандемії було зафіксовано всього трохи більше 86 тисяч випадків COVID-19, і нові спалахи фактично відсутні.

Подейкують, що швидко перемогти коронавірус китайцям вдалося завдяки тому, що всім зробили невідомі щеплення. Місто Ухань давно повернулося до нормального життя, і про вируючу ​​в світі пандемію нагадує хіба що масковий режим.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик