18.11.2020, 12:04

Мобільні COVID-госпіталі з'являться в трьох містах України: Кабмін прийняв рішення

Мобильные COVID-госпитали развернут в трех городах Украины

Кабінет Міністрів України виділив гроші на облаштування мобільних госпіталів для лікування пацієнтів, інфікованих коронавірусом COVID-19. Мобільні госпіталі з'являться у трьох містах України.

Кабмін на позачерговому засіданні 16 листопада прийняв рішення про направлення 118 млн гривень з держбюджету на облаштування мобільних госпіталів та визначив три локації для їх розгортання. Про це під час брифінгу 17 листопада розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє Час Пік.

Уряд виділив 118 млн гривень на розгортання мобільних госпіталів у Києві, Одесі та Краматорську.

За словами глави МОЗ, таке рішення було прийнято через збільшення кількості хворих на коронавірус COVD-19.

"Продовжує збільшуватися кількість людей, які перебувають у лікарнях. У зв'язку з цим ми шукаємо різні варіанти, щоб збільшити кількість ліжок, щоб всім пацієнтам була надана допомога. 

Вчора на позачерговому засіданні уряду було прийнято постанову, про виділення коштів на облаштування мобільних госпіталів. Всього було виділено 118 млн грн. Будуть облаштовані вони в місті Києві, місті Одесі та місті Краматорську. Вибрали ці три локації", - розповів Степанов.

Нагадаємо, в Україні можуть посилити карантин аж до повного локдауну. Про це 17 листопада з трибуни Верховної Ради заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також: 

Локдаун вихідного дня: В Україні скасували адаптивний карантин та оновили список заборон

Підтримка бізнесу під час "карантину вихідного дня": що обіцяють українцям

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик