19.11.2020, 09:39

Луганщина претендує на 440 млн гривень від ЄС для реалізації 26 проектів регіонального розвитку

Луганская, региональное развитие

Луганська область претендує на 440,1 мільйонів гривень від Євросоюзу. Луганщина подала на конкурс 26 проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС. Низка проектів стосується розвитку культурної сфери Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного.

Загальна вартість проектів, які подала Луганська область, - 440,114 млн гривень, з них 343,72 млн гривень – фінансування з держбюджету, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

"Луганщина подала 26 різнопланових, якісно підготовлених, проєктів щодо розвитку інфраструктури регіону. Найбільш потужний - реконструкція будівлі та облаштування спорткомплексу Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп», яким завершиться створення надсучасної тренувальної бази для спортсменів вищої спортивної майстерності.

Міністерство реінтеграції долучилось до створення Стратегії розвитку агропромислового кластеру до 2025 року. Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація розробила стратегічно важливий для нас проєкт, спрямований на інформаційну реінтеграцію непідконтрольних територій. Плануємо реконструювати краєзнавчий музей, добудувати театр та створити ще багато інших об’єктів, які стануть візитівкою регіону", – розповів глава області Сергій Гайдай.  

Низка проектів стосується розвитку культурної сфери міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне

Зокрема, в Лисичанську пропонується створити центр урбан-культур "Молодь створює майбутнє", мистецькі простори Fox Art Spase у різних мікрорайонах міста та облаштування туристичного об’єкту "На гостини до В.М. Сосюри".

Старобільщина змагається за фінансування для створення "Грін Ленду" та "Центру спадщини, як Центру розвитку туризму" - нових інфраструктурних об'єктів для активного дозвілля громадян.

Як зазначили в ЛОДА, якщо створення об'єктів буде підтримано, в недалекому майбутньому вони стануть туристичними магнітами Луганщини та України.

Довідка: прийом документів у рамках конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок держбюджету, отриманих від ЄС, завершився 3 листопада. Заявники з усіх регіонів України подали понад 800 проектів, з них допустили до експертної оцінки понад 700.

Наразі Мінрегіон перевіряє подані документи на відповідність порядку та вимогам, які встановлені законодавством. Остаточне рішення за результатами перевірки проектів приймуть цього тижня.

Допущені до участі в конкурсному відборі проекти передадуть на оцінку експертам. Узгоджені Мінрегіоном проекти можна побачити на ]]>онлайн-платформі]]>.

Читайте новини:

У Сєвєродонецьку та ще 17 містах України планують оновити громадський транспорт

У Луганській області найнижчий рівень злочинності в країні

На Донбасі відновлюють покинуте житло: хто може отримати ключі від нової квартири

Між Лисичанськом та Сєвєродонецьком після реконструкції відкриють заплавний міст

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик