20.11.2020, 16:34

Ляшко розповів, скільки коштує лікування одного пацієнта з COVID-19 в Україні

пициент

Віктор Ляшко, головний санітарний лікар України, розповів в яку суму обходиться державі лікування одного пацієнта з COVID-19.

За його словами, ведення пацієнта з COVID-19 коштує приблизно 38 тисяч гривень, передає Час Пік з посиланням на інтерв'ю Ляшка в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Якщо пацієнт потрапив до  реанімації - витрати збільшуються.

"Якщо ми зараз говоримо в середньому, скільки коштує ведення хворих, це приблизно 38 тисяч гривень. Це без урахування хворих, які перебувають у реанімації, там набагато важче", - заявив головний санітарний лікар.

Він також зазначив, що Національна служба здоров'я України оплачує лікування пацієнтів з COVID-19, виділяючи кошти в цілому на медикаменти та для медиків.

"Вона оплачує спочатку 1,2 мільйона гривень для підготовки лікарні, щоб лікарня закупила лікарські засоби, які повинні використовуватися для лікування, і надалі платить 170 тисяч гривень на медичну бригаду, біля якої прив'язані як медичні працівники, так і певне медичне обладнання, яке має використовуватися", - підсумував Ляшко.

Читайте також: Для пенсіонерів в Україні ввели "пріоритетні години": коли ходити в магазини, аптеки та інші громадські місця

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: