20.11.2020, 23:07

В Україні обрали ескіз великого Державного Герба, але це ще не кінець

герб

В Україні обрали переможця конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба. Робота-переможець викликала багато суперечок.

У конкурсі здобув перемогу ескіз заслуженого художника України Олексія Кохана, який був співавтором малого Герба в 1992 році, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

На ескізі зображений тризуб, козак з мушкетом (що символізує запорожців), архангел Михаїл, який вважається покровителем Києва, та лев.

Щоб ескіз був затверджений в якості великого Державного Герба, за нього повинна проголосувати Верховна Рада.

Однак робота художника піддалася критиці як з боку українського парламенту, так і з боку дослідників та журналістів.

Зокрема, екс-голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, за даними ЗМІ, охарактеризував ескіз як "салат гербовий".

У той же час, діючий директор Інституту національної пам'яті Антон Дробович на брифінгу заявив, що рекомендації Оргкомітету конкурсу з відбору кращого ескізу Великого герба України стануть "для багатьох людей... великим сюрпризом".

"Так, ми зробили максимум. Ми виконали завдання Верховної Ради, ми обрали герб, тобто найкращий ескіз з тих, що були. Але ще будуть рекомендації - пропоную стежити за новинами. Оргкомітет дасть Кабінету Міністрів свої рекомендації, і вони будуть цікаві", - зазначив Дробович.

Читайте також: Кабмін змінив голову Міністерства енергетики: на зміну Буславець прийшов Бойко

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: