21.11.2020, 08:35

Тихановська збирається визнати білоруських силовиків терористичними організаціями

Марина Началова | Все новости автора
тихановская

Лідер опозиційного руху Білорусі Світлана Тихановська запускає процес визнання силових відомств країни терористичними організаціями.

Про це повідомляється в Телеграм-каналі Тихановської, передає Час Пік.

Зазначається, що в рамках робочого візиту до Нідерландів Тихановська зустрілася з міністром закордонних справ Стефаном Блоком. Вони обговорили міжнародні розслідування проти злочинів режиму в Білорусі і запуск процесу визнання силових структур ОМОН (Загін міліції особливого призначення) і ГУБОПіК (Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією) терористичними організаціями. Блок висловив готовність допомогти в цьому напрямку.

"Раз ГУБОПіК і ОМОН перетворилися в злочинні банди, ми починаємо процедуру визнання цих організацій екстремістськими або терористичними. Всі співробітники, які не звільняться до закінчення розслідування, будуть визнані співучасниками і отримають санкції та арешт майна. На амністію зможуть розраховувати лише ті силовики, які перейдуть на сторону народу", - заявила Тихановська.

Нагадаємо, в серпні в Білорусі пройшли президентські вибори, за підсумками яких Олександр Лукашенко заявив про свою перемогу. Опозиція вважає вибори сфальсифікованими і не визнає їх результати.

Вже четвертий місяць в Білорусі тривають антиурядові протести, в ході яких силовики жорстко затримують і б'ють демонстрантів, є смертельні випадки.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: