21.11.2020, 13:33

У Міністерстві реінтеграції просять не називати Крим "анексованим"

Марина Началова | Все новости автора
крым

Використання терміну "анексований" щодо українського півострова Крим - регулярна помилка, якої припускаються як засоби масової інформації, так і експертне середовище.

Про це заявили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Час Пік.

У відомстві підкреслюють, що згідно із українським законодавством, Кримський півострів включно із містом Севастополь є тимчасово окупованими Російською федерацією територіями України.

"Єдина країна, яка називає Крим і Севастополь анексованими - це Російська Федерація. Вся міжнародна спільнота використовує формулювання "тимчасово окуповані території" як щодо півострова, так і щодо Донбасу. Дозволяється також використання формулювання "спроба анексії" щодо Криму, але не "анексія". Це вкрай важливо і для нас у тому числі. Це підкреслює відповідні зобов’язання РФ за міжнародним гуманітарним правом", - наголосив заступник голови міністерства Ігор Яременко під час презентації аналітичної доповіді "Нова політика деокупації: дороговкази та перестороги", підготовленої Радою зовнішньої політики "Українська призма".

Яременко також нагадав, що визначення "анексія" фактично продовжує російський наратив про те, що питання повернення Криму та Севастополя до України начебто є закритим.

"Ми з цим абсолютно не згодні, а отже наполегливо просимо користуватися терміном "тимчасова окупація", адже Крим, я певен, повернеться під контроль України", - резюмував Яременко.

Читайте ще: ЄСПЛ прийняв сторону України за позовом про виплату пенсій жителям ОРДЛО

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: