21.11.2020, 18:58

Названо ефірні масла, які знищують бактерії та віруси в будинку

масло

Ефірні масла можуть використовуватися не тільки в косметології або ароматерапії. Як з'ясувалося, вони ефективно борються з бактеріями та вірусами.

Австралійські дослідники розповіли, які ефірні олії найбільш нетерпимі до шкідливих мікроорганізмів, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Під час пандемії питання про те, як захистити своє житло від вірусів, стало дуже актуальним. Ефірні масла, завдяки своєму хімічному складу, можуть допомогти в цій справі.

Дослідники з'ясували, що найкраще справляються з мікроорганізмами ефірні масла ялиці та лимона. Для цього був проведений експеримент.

У розпилювач залили 10 мл води, додали дві краплі ялицевої олії і одну - лимонного. Отриману рідину розпилювали в лікарняних палатах, а через півгодини вимірювали концентрацію шкідливих бактерій.

Вже за 30 хвилин кількість мікроорганізмів у повітрі знижувалася до 40%.

Цей результат є дуже ефективним для лікарні, де знаходиться велика кількість пацієнтів. У будинку, де людей не так багато, ефект ефірних масел може проявитися ще краще.

Крім того, на думку експертів, є спеціальні масла, які допоможуть впоратися саме з вірусом грипу. Для цього підходить масло пачулі або м'яти лимонної.

Читайте також: Дихати стане легше: названі п'ять кімнатних рослин, які обов'язково повинні бути в будинку (фото)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик