22.11.2020, 09:02

На Луганщині відремонтують 183 кілометри доріг за рахунок коштів з МБРР та ЄІБ

На Луганщине отремонтируют 183 километра дорог за счет средств из МБРР и ЕИБ

Міністерство інфраструктури України залучає партнерів з Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для реалізації проекту з відновлення дорожньої інфраструктури Луганщини. Відібрані ділянки доріг області були запроектовані ще в 50-60-х роках минулого століття.

Мінінфраструктури планує взяти в борг 165 мільйонів доларів на ремонт доріг у Луганській області в рамках реалізації нового проекту з відновлення дорожньої інфраструктури Луганщини "Східна Україна: возз'єднання, відновлення та відродження (Проект 3В)", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

Всього в рамках проекту буде оновлено близько 183 км автодоріг загального користування державного значення в Луганській області.

Зокрема, в рамках проектів ЗВ на відновлення доріг у Луганській області Україна отримає 65 млн дол. позики від МБРР та 100 млн євро кредиту від ЄІБ. Вони будуть спрямовані на капітальний та поточний середній ремонт ділянок автодоріг:

- Н-26 Чугуїв - Мілове;

- Р-66 КПП "Демино-Олександрівка" - Сватове - Лисичанськ - Луганськ;

- Т-13 - 02 КПП "Танюшівка" - Старобільськ - Бахмут.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, відповідні договори планується підписати до кінця року, щоб навесні 2021 р. почати роботи.

"Азовський та східний регіон залишаються для України одним із пріоритетів відновлення інфраструктури. Відібрані ділянки доріг Луганської області, які будуть оновлені в рамках цього проєкту, були запроєктовані ще у 50-60-х роках минулого століття, і звісно наразі не відповідають фактичному навантаженню та інтенсивності дорожнього руху. Окремі ділянки доріг зі слабкими ґрунтами чи існуючими ураженнями під час експлуатації руйнуються практично щодоби. І це попри війну і розруху, спричинену російською агресією.

Вкотре дякую нашим міжнародним партнерам за постійну підтримку України у реалізації таких важливих проєктів та створенні сучасної та якісної інфраструктури для людей. Ми очікуємо підписати відповідні фінансові угоди до кінця року, щоб вже навесні розпочати роботи", - зазначив Криклій.

За його словами, результати проекту зможуть відчути на собі жителі Східного регіону, а жителі тимчасово окупованих територій будуть знати, що Україна піклується про своїх громадян.

Читайте також:

Зрушилося з мертвої точки: прийнято стратегічне рішення про будівництво залізничної гілки на Луганщині

Луганщина претендує на 440 млн гривень від ЄС для реалізації 26 проектів регіонального розвитку

На Донбасі відновлюють покинуте житло: хто може отримати ключі від нової квартири

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик