22.11.2020, 09:05

У Росії планують створити банк біометричних даних росіян та іноземців

В России планируют создать банк биометрических данных россиян и иностранцев

У Росії Міністерство внутрішніх справ планує протягом трьох років створити централізований банк "біометричних даних росіян та іноземців".

Централізований банк біометричних даних росіян та іноземців дозволить ідентифікувати людей за зображенням обличчя та відбитками пальців, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

"Протягом зазначеного часу передбачається розробка програмного забезпечення, необхідного для формування, ведення та використання Централізованого банку даних біометричних параметрів громадян РФ, іноземних громадян та осіб без громадянства", - сказав співрозмовник агентства ТАСС.

У перспективі система повинна об'єднати ресурси дактилоскопічної та фоноскопічної інформації, лабораторій ДНК-аналізу, комплексів біометричної ідентифікації особи та фіксації пересування транспортних засобів, а також систем перевірки за оперативно-довідковими, розшуковими та криміналістичними обліками.

Відзначається, що дана технологія дозволить також визначати особистість людини або невпізнаного тіла і за геномною інформацією шляхом взаємодії з об'єднаною пошуковою федеральною системою ідентифікації.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: