22.11.2020, 13:57

Країнам Європи загрожує "третя хвиля" COVID-19 - ВООЗ

коронавирус в мире

Існує небезпека третьої хвилі коронавірусу COVID-19 в Європі на початку 2021 року. Другу хвилю коронавірусу країни Європи запобігти не зуміли.

На початку 2021 року, перш ніж буде введена вакцина, Європу чекає третя хвиля пандемії коронавірусу COVID-19, якщо уряди країн повторять помилки, допущені для запобігання другої хвилі небезпечної хвороби. Про це повідомив спецпредставник генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по COVID-19 Девід Набарро в інтерв'ю швейцарській Solothurner Zeitung, повідомляє Час Пік.

"Реакція Європи була недостатньою... Вони не створили умови і не побудували необхідну інфраструктуру влітку після того, як взяли під контроль першу хвилю. Зараз ми маємо другу хвилю. Якщо вони не побудують необхідну інфраструктуру, то ми отримаємо на початку наступного року третю хвилю", - заявив Набарро.

Він навів у приклад країни Азії з жорстким карантином і заявив, що Європі потрібно брати приклад. Він також закликає країни Азії занадто рано не послаблювати карантинні обмеження.

У ВООЗ вважають, що в країнах Східної Азії ситуація з коронавірусом йде краще через "дуже чітку комунікацію" між владою та населенням.

"Ще один елемент, який дуже помітний у Східній Азії: після того, як число випадків вдалося знизити завдяки сильній реакції людей, заходи не послаблюються. Необхідно дочекатися, поки показники будуть низькими і будуть залишатися такими...

Вони дотримуються дистанції, носять маски, самоізолюються, коли хворіють, миють руки. Вони захищають групи, які знаходяться в найвищому ризику. Це ускладнює поширення коронавірусу", - зазначив Набарро.

Він заявив, що перед багатьма західноєвропейськими країнами стоїть завдання "знову взяти вірус під контроль", не вдаючись при цьому до такого грубого заходу, як локдаун, за який, як підкреслив спецпосланець, доводиться платити "високу ціну".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик