22.11.2020, 20:14

Китайці перемогли COVID-19 за допомогою "кодів здоров'я" і пропонують ввести їх в усьому світі

Марина Началова | Все новости автора
китай ковид

Китай, який став першим осередком епідемії COVID-19, зумів швидко приборкати поширення інфекції в країні. Неабиякою мірою цьому посприяла система QR-кодів, яка присвоює кожному громадянину "ковідний" статус.

З весни в Китаї діє система "кодів здоров'я", в якій громадяни отримують "червоний", "жовтий" або "зелений" QR-код, що відображає ступінь ризику передачі COVID-19 тією чи іншою людиною, передає Час Пік.

"Колір" коду визначається в залежності від результатів тесту на COVID-19, наявності контактів з інфікованими, відвідування регіонів з несприятливою епідемічною обстановкою і т.п. Людям з "жовтим" і "червоним" кодом може бути обмежений вхід/в'їзд в певні місця і заклади.

Глава КНР Сі Цзінпін під час саміту G20 запропонував впровадити міжнародний механізм "кодів здоров'я", які б взаємно визнавались державами, повідомило китайське інформагентство "Сіньхуа".

"Китай запропонував глобальний механізм взаємного визнання сертифікатів здоров'я на основі результатів тестів на нуклеїнові кислоти у формі міжнародно визнаних QR-кодів. Ми сподіваємося, що до цього механізму приєднається ще більше країн", - заявив Сі Цзінпін.

Зазначимо, що уряд України вже розглядає можливість ввести QR-коди для відвідування публічних місць.

Як уже повідомлялося, Україна "вирвалася" на 10-е місце в світі за темпами поширення COVID-19.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: